Scenarij

Munjeviti napad koalicije Rusije i Kine na područje Sjedinjenih Američkih Država zatekao je glavninu oružanih snaga SAD-a ne spremne,nakon godinu dana borbi zapadni teritoriji od Californije  sve do Stjenjaka je pod kontrolom  Kine s San Franciscom kao glavnom lukom i opskrbnom linijom a Istočni teriotiriji od Atlatika do jezera Michigen je pod kontrolom Europskih snaga s Washingotonom kao opskrbnim centrom a Pentagon sada služi kao zapovjedništvom združenih snaga Rusije i Kine gdje većina stanovništava SAD-a bježi  u ne okupirane dijelove, dok je  Aljaska je u cijelosti pod Ruskom kontrolom  te služi kao diretna veza između Rusije i SAD-a kao područije na kojem se priprema daljnje napredovanje prema SAD-u. Većina stanovništva Aljaske koji su bili nezadovoljni s svojim statusom u Sjedinjenim državama brzo se priklanjaju Rusiji navodeći da su oni oduvijek bili dio Rusije prije nego su prodani Americi, bez otpora lokalnog stanovništva. Rusija većinu svoji snaga raspoređuje u Aljaskoj i koristi prirodne bogate prirodne resurse Aljaske da bi oskrbila ratne napore Kine. Snage SAD-a koje su do napada bile raspoređene u zemljama trečeg svijeta su se povukle iz svih okršaja i regrupirale su se sa 5 flotom u Bosasu u Somaliji te pripremaju kontra napad na Washington i San Francisco.Glavni stožer obrane SAD-a je sada u Coloradu u planini Cheyenne  u gradiću EL Paso u zračnoj bazi Peterson.Područije kontinentalne Amerike je dobro branjeno i prestavlja zapreku napadačkim snagama zbog dobro organiziranih civilnih snaga pod vodstvom Davida Earpa praunuka legendarnog revolveraša Wayat Erpa i ostatka vojske SAD-a pod vodstvom Generala Claytona Abernathya. Zbog nemogućnosti napredovanja prema cilju i pokoravanju kompletnog SAD-a  a i prijetnjom protu napada od nadolazeće 5  flote snage Kine primorane su se u ukopati i pripremiti za mogući protu napad.
Mexico i Kanda su i dalje sporazumno neutralne dok se ne koriste oružija za masovno uništenje.Kanada je pod velikim pritiskom i gospodarskim embargom od strane Rusije i Kine  jer ne dozvoljava ruskim kopnenim snagama prolaz i napad na SAD  i uključivanjem u brobu i otklanjanjem pritiska s Kineskih snaga.
Dana 14.4.2017 godine Kanada je popusta pritisku i Ruske snage pod Vodstvom Emila Zukova kreću kroz Kanadu prema Montani i pokušaju direktni napad na Kolorado i pokoravanje ostatka otpora.
Na pravcu udara koalicijskih snaga Rusije i Kine su organizirane civilne snage koje raspolažu velikim količinama EXTRA LAKOG GORIVA za pogon dalekometnih raketnih sustava.Dolazi da „utrke“ sukobljenih snaga tko će pije i tko će duže kontrolirati civilne snage i njihovu proizvodnju pogonskog goriva.Ovo postaje prioritetan zadatak sukobljenim stranama.