Scenarij

Nakon spajanja ruskih snaga koje su u vrlo kratkom roku i bez otpora prošle Kanadu i kineskih snaga koje su imale dosta otpora kroz planinski predio Sjedinjenih Američkih država napad se nastavlja u pravcu posljednjeg velikog uporista vojske Sjedinjenih Američkih Država u Coloradu.
Kineske snage koje su pretrpjele velike gubitke prelazeći Stjenjak, konfiguarcija terena i fanatična borba civilnih snaga Sjedinjenih Američkih država na trenutak su zaustavili kineski proboj i kupili vremena 5 floti za protunapad te je Kina primorana zatražiti pomoć od Rusije u ljudstvu i naoružanju da bi utvrdila svoje obalne polažaje i zaštitila glavnu opskrbnu luku San Francisco.
Za to vrijeme europske snage su bez većeg otpora došle do Kansas-a i New Mexica.
Vojska Sjedinjenih Američkih Država zajedno s civilnom vojskom sada je okružena i odsječena od svih opskrbinih linija. No moral nije opao, uz pomoć EXTRA LAKOG GORIVA dobro su utvrđeni i spremni za otpor s nadom da će protunapad 5 flote s pacifika zajedno s Snagama s Hawaia bit dovoljne da porbiju opsadu te se spoje s ostatkom snaga.